I maj 2014 släpptes min självbiografiska roman ”Jag bara tvingar mig lite” på förlaget Norlén & Slottner.

omslag-1

När Minna var 12 år höll hon på att tvätta sönder sig. Knöt hon händerna så sprack skinnet på knogarna. När hon var 20 skulle hon gå ner i vikt. Fem kilo. Det blev snabbt femton.

Nu är hon närmare 30 och har nya tvångstankar. När hon inte jobbar i bokhandeln i Uppsala besöker hon kaféer och tjuvlyssnar på andra kafégäster. Minna antecknar i en bok, samlar tips på saker att göra. Och följer dem tvångsmässigt.

Men vad händer när hennes inrutade liv störs? När någon plötsligt tar plats, när Minna verkligen känner för någon? Vad händer när Jakob Alm plötsligt står där?

Jag bara tvingar mig lite är en självbiografisk roman som utspelar sig under 90-talet, 00-talet och i nutid. Vi följer Minna som barn, tonåring och ung kvinna. Vi läser hennes dagbok och följer med in i terapirummet. Det är förnekelse, ångest och nya tvång. Det är på blodigt allvar, men också en befriande komisk skildring av vad ett liv med tvångstankar kan innebära.

Klicka på omslaget för högupplöst version.

LÄS BLOGGEN! Resan mot debuten kan du läsa om i bloggen på Books & Dreams: Maja-Stinas debutantblogg.

 

Pressbilder:

Pressbilderna får endast publiceras till redaktionellt material eller blogginlägg om boken. Fotograf Pernilla Sjöholm måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilderna – kontakta info@bokforlaget.com

Klicka på bilderna för högupplösta versioner.

maja-Stina Fransson

 

maja-Stina Fransson

maja-Stina Fransson

maja-Stina Fransson