Stockholm blev vad jag hoppades: stor inspiration. Goda vänner och samtal – om allt. Igår och idag var jag förbi Go Enterprises kontor på Kungsholmen. En mycket kreativ verkstad. Där sitter snygga och roliga Nina:

Linda hade en vacker knut, tycker jag:

Och de har alltid kluriga detaljer:

Så kom Lisa förbi. Och vi åt även frukost i morse på ett mysigt kafé som hade ett tantnamn. Minns inte vilket.

Det blev självklart fika igår:

Och nu är jag hemma i Alingsås igen. I ett vårvarmt Alingsås. Jag fick hasta hem och byta till röda vårjackan! Underbart. Hade en supertrevlig tågresa trots 75 minuter försening. Måste berätta om den tågresan senare. Sällskap kan göra SÅ mycket.
Puss på Cecilia också! Du är bra, du.

About the author

Driver Maja-Stina AB och har bloggat här sedan 2010. Det blir en hel del jobb, men även de största intressena – familjen, vännerna, resor, ekonomi, träning, mat, inredning och skönhet.
4 Responses
 1. Jag skulle också behöva en resa till storstan känner jag. Lite puls och goa vänner.

  Våren gör sig fint i Göteborg också 🙂

  Kram kram

 2. Linda

  Såå mysigt att ha dig här lite, Maja! Å härliga bilder.
  Funderar: Vad har Henrik för kamera o vad används för objektiv här? Jag går i objektivköpartankar till min canon eos 350d. Tips mottages tacksamt.
  puss!

 3. Hej Linda!
  Hoppas allt är fint med dig. Här kommer ett svar från en tekniknörd.
  Kameran som används för bilderna ovan är en Nikon D60 med objektivet “NIKKOR AF-S DX 18-105/3,5-5,6 G ED VR”. Detta är alltså ett ganska billigt objektiv som kan zooma från 18-105 mm och har en variabel bländare beroende på brännvidd (zoomläget). Helt utzoomat är den största bländaren 3.5 och helt inzoomat 5.6. Det är ofta den största bländaren (lägsta bländartalet, också kallat ljusstarkt objektiv) som avgör priset på ett objektiv. Ju större bländare desto kortare slutartider = mindre risk för oskärpa. Ju större bländare desto kortare skärpedjup = suddig bakgrund. Ju större bländare desto dyrare objektiv, åtminstone om dessa kan zooma.
  För det finns prisvärda fasta objektiv (ingen zoom) som är ljusstarka (stor bländare) och ändå billiga (billiga, eftersom de inte kan zooma). Jag har faktiskt ENDAST haft ett fast 50 mm 1.8 till min Nikon D700 så länge jag har ägt den kameran. Om man står ut med att inte kunna zooma med handen utan istället med benen (bra övning vad gäller tanke om utsnitt) är ett fast objektiv kanon tycker jag.
  I ditt fall, som Canon-användare, skulle jag kika på ett fast 50 mm med bländare 1.8 eller 1.4. Det förstnämnda kostar ca 1200 kr och det senare ca 3900 kr, båda priser inklusive moms. Oavsett vilket bör du kolla så att ditt kamerahus har inbyggd autofokus så att du kan använda automatisk fokus.

  Kramar från Henrik

Leave a Reply

Nya referenser

fixelius

Arkiv