Oh, vilken torparhelg i Strängnäs! En kombination av frisk luft, ett underbart mysigt torp – och sammanlagt tio kära vänner.
Bilen gick lördag förmiddag mot Ragnars och Lindas ställe. De bjöd på härlig sommarlunch och smarrig bärpaj. Hur mysigt är det inte att fika under äppleträd?

Vi gäster gjorde lite nytta också. Eftersom fasaden behöver målas faluröd plockades penslarna fram – och jäklar vad jag diggar att måla! Meditativt. Och du ser resultat så fort. I like.

Nina målade lite mer avancerat än alla andra:

Nina inte bara målade avancerat, hon visade även på finfina kakkunskaper och hade bakat äkta torparkakor, som vi fikade med. Under fika nummer två alltså.

När kvällen – och regnet – kom blev det innemys med grillat. Vi spelade “Utan tvekan”, som Henrik – utan tvekan! – storvann. Du får inte säga ja/nej/upprepa/tveka. Jag gjorde allt det där. Och blev istället en stolt vinnarflickvän.

Framåt kvällen kom Lina och Fredrik också. Himla mysigt att träffa gamla studiekompisar från Kalmar. Fint folk!

Och morgonen därpå slog vi rekord. Vakna-tid: klockan 13!
– Jag har inte sovit så länge sen 2000, sa Mathias.
Men sen kom han på hur gammal han är och att han nog tog i lite. Men årsrekord var det. Speciellt när vi sov sex personer på rad typ.
Frukost vid 14 med vänner är alltid en hit.

Sen var det dags att lämna torparlivet (där alltså renovering pågår), Linda och Ragnar – för den här gången. Tack finaste.

About the author

Driver Maja-Stina AB och har bloggat här sedan 2010. Det blir en hel del jobb, men även de största intressena – familjen, vännerna, resor, ekonomi, träning, mat, inredning och skönhet.
7 Responses
 1. Cecilia

  Åh, vilken mysig helg! 🙂 Härligt. Vad vackert de bor!

  Själv har jag jobbade jag 48 timmar och har nu målat mitt tak, håller med dig, måla är avkopplande.

 2. Pappa

  Superbra gumman! Ligg i hårdträning tills vi ska måla vår Horla-fasad svart. Och hoppas Henke-Plutten är lika bra med pensel som med sällskapsspel. Han behöver varken säga ja, nej, upprepa sig eller tveka. Han ska bara måla! Puss.

 3. Maja-Stina

  Pappasöt: 🙂 Den Henrikkombinationen kommer bli såå bra. Plus att han är en jäkel på att fota också.

 4. […] och syster Helena var på weekend i Uppsala. Och Linda och Ragnar – som bor i TORP! – har letat katt länge. Nu fann de honom, i Uppsala! Han har hetat […]

Leave a Reply

Nya referenser

fixelius

Arkiv