Jag hade ju den fantastiska förmånen att få två stipendium i slutet av förra året – dels finfina författarstipendium om 50 000 kronor från Sveriges författarfond, dels stipendium för utbildning och kompetensutveckling från Journalistförbundet som jag sökte till Ordfronts skrivarkurs med Sören Bondeson.

Och nu är jag igång med det sistnämnda stipendiet. Typ varje tisdag kväll i tio veckor ses vi i Ordfronts lokal i Vasastan, 13 skrivarpeppiga, med olika bakgrunder.

Efter första gången var jag tveksam – inte till kursen, men om det är rätt tid att gå in i sin skrivarbubbla. Du blir ju verkligen bubblig, vill sitta ned med ditt manus och skriva-skriva-skriva. Men det dröjde knappt en vecka så tvivlade jag inte längre. Jag var igång. Jag är igång. Men jag sitter ju inte heltid och skriver. Jag kör i små korta pass.

Något nytt typ av manus har verkligen tagit fart. Och nu hoppas jag dela med mig här i bloggen av skrivarprocessen. Den är så lustfylld!

About the author

Driver Maja-Stina AB och har bloggat här sedan 2010. Det blir en hel del jobb, men även de största intressena – familjen, vännerna, resor, ekonomi, träning, mat, inredning och skönhet.

Leave a Reply

Nya referenser

fixelius

Arkiv