per-h-börjessonPå Greklandsresan knäckte jag ett gäng böcker. Den bästa ser ni ovan: Så här blev Warren Buffet världens rikaste person av Per H Börjesson, VD för Spiltan och tidigare alingsåsare.

Otroligt konkret och inspirerande bok för alla som vill lära sig mer om aktier – och om hur Warren Buffet tänker.

I går såg jag Youtube-intervju med Per H Börjesson som ger bra och kloka tankar kring aktier och sparande. Här är några av hans tips:

  • Alla kan bli rika, men du får inte ha bråttom. Det handlar om att spara varje månad – gärna tio procent av vad du tjänar, helst tjugo procent.
  • Du måste ta större ansvar för din ekonomi i dag, både när det gäller pensioner och eget sparande.
  • Bygg upp en egen kompetens kring aktier och sparande. Ha tillit till din egen förmåga och förlita dig inte på bankernas rådgivare som i själva verket är säljare.
  • Är du anställd ska du välja en arbetsgivare som betalar in till din tjänstepension.
  • Ha karaktär, en strategi och var målmedveten när det gäller aktieköp.
  • För att lyckas med aktier bör du köpa i lönsamma, stabila bolag som ger utdelningar, behålla och vara sparsam.
  • När det är svarta rubriker och börsen går nedåt ska du fortsätta spara. Se hur Aktiestinsen resonerade 2008 när hans aktier värda 100 miljoner sjönk till 40 miljoner. ”Det repar sig innan jag fyller 100.” Han hade rätt.

Se hela intervjun här:

About the author

Driver Maja-Stina AB och har bloggat här sedan 2010. Det blir en hel del jobb, men även de största intressena – familjen, vännerna, resor, ekonomi, träning, mat, inredning och skönhet.
2 Responses
  1. Ah böcker som ger en både kunskap och inspiration är peppande! Jag läser just nu en bok om seo och bladen vänder sig själva 🙂 Tack för omnämnande i bloggen om mitt vykort <3

Leave a Reply

Nya referenser

fixelius

Arkiv