Vad du kan se på Kungsgatan en onsdag mellan kl. 11:25 och 18:22 – från mitt fönster:
1. Stackars kvinna, 35-40 år, tappar ett flak med starkcider från pakethållaren. Varför tittar jag direkt på ifall hon ser alkad ut? Det gör hon inte, lite sliten bara. Hon lägger alla cider i cykelkorgen, går in för att hämta en påse och jag måste se till så ingen tar en cider. Ingen gör det.
2. Min mosters mans bror.
3. Två öldrickande stojiga grabbar typ 20 år (kl. 11:53).
4. En mängd små majblommesäljande barn. Vilka små entreprenörer! De ger sig inte. Och jag har köpt min första. En guldpeng för blomman och en femma till säljaren är min devis. Då håller di lågan uppe!
5. Två som precis utanför Systemet tar upp medtagna påsar och stoppar ner Sysset-påsarna.*
6. Jag som springer mot Mjörn. Alldeles full av energi!

* Mycket alkohol in the hoods? Jo, vi har ju Systemet mitt över.

About the author

Driver Maja-Stina AB och har bloggat här sedan 2010. Det blir en hel del jobb, men även de största intressena – familjen, vännerna, resor, ekonomi, träning, mat, inredning och skönhet.
3 Responses
  1. Vilken händelserik gata att kika ut på emellanåt 🙂 Vi korsade mellan majblommesäljare på Avenyn igår. Tillslut slank vi in på en bakgata. Det brukar sluta med att jag har kavajen full och tyget går sönder nämligen… 🙂

Leave a Reply

Nya referenser

fixelius

Arkiv