– Vet du vad det är för dag i dag? frågade Henrik alldeles nyss.
Tur att mamma påminde mig i går kväll. Det är Henriks namnsdag. Och därmed smurfdag.

Henrik fick alltid en smurf av sina föräldrar när han var liten.
– Varför smurf?
– Det var lagom peng för en medelklassfamilj, säger Henrik.

Numera blir det sällan smurfar på hans namnsdag. Men, hans snälla syster köpte en när hon var i Berlin.
Vilken sort? Videosmurfen såklart. Den står på hans jobb.

– Vad betyder Henrik då? frågar han från köket.
Efter googlande: ”innehavaren av hemmet”.
– Det rimmar ju sådär med vår bostadssituation.
Fundersam tystnad.
– Kanske slash ”andrahandskungen”…?

Henrik blir nog glad ifall ni skriver grattis i en kommentar.

About the author

Driver Maja-Stina AB och har bloggat här sedan 2010. Det blir en hel del jobb, men även de största intressena – familjen, vännerna, resor, ekonomi, träning, mat, inredning och skönhet.
7 Responses
  1. Svärfar

    Oj, oj, oj, att man ska behöva bli påmind innan man tittar ner i almanackan och ser ”Henrik”. Bara Henrik, som inte behöver dela dag med någon Henry, Henrietta eller så där. Jo, det skulle kunnat stå Henrik och Plutten, kanske. Grattis, grattis och jättemånga kramar från oss i Herrljunga.

  2. Haha, ja grattis Henrik! Jag fick en plånbok i näver på min namnsdag när jag var 7. Den kommer jag ihåg. När jag var 10 fick jag min första egna nyckel hem till huset på min namnsdag. Med en läderlapp som det var bränt in mitt namn på. Himla snyggt!

Leave a Reply

Nya referenser

fixelius

Arkiv