Morgon med Svartbäckens ros och UNT

– Hälsa Svartbäckens ros! avslutade Henriks mamma Marianne samtal med sin son häromdagen.
– Svartbäckens ros?
– Ja, Maja.
Jag har alltid gillat Marianne. Mycket.

Det gäller att utnyttja morgonen och förmiddagen här i Svartbäcken innan jobb klockan 15. Kan lätt bara bli sovmorgon, långfrukost, lunch och sedan hasta iväg.

Men jag kravlade upp åtta, hann snacka med Henrik som skulle träffa p-lisa och finfrukost med ett stycke UNT:

Dagens tidning fick mig både att le gillande, få ögonen fyllda av tårar och bli arg.
På ettan ser ni det tårfyllda: Stupade soldaten kom hem. Så onödigt har ett ungt liv släckts.

En liten puff till höger gjorde mig arg:

Jag önskar ofta att jag är mer upproriskt engagerad i saker. Att jag verkligen ska vilja gå ut och demonstrera. Men det händer sällan.
Fast när det gäller orättvisa mot barn kan jag bli riktigt förbannad. Varför ska chefer vara så nitiska med tider så att en liten pojke inte får vara med och äta, som alla andra? Arg!

Innan log jag åt denna kulturetta:

Jag älskar nya grepp och jag hatälskar Facebook.

Och en jättebra intervju för dig som, liksom jag, tänker på döden och livet och att vara vuxen:

Det kändes som jag satt med i soffan och lyssnade på samtalet, när jag läste den här.

Det var dagens UNT-tips.
Snart: jogg. Med Patty Smiths nyaste i öronen.

About the author

Driver Maja-Stina AB och har bloggat här sedan 2010. Det blir en hel del jobb, men även de största intressena – familjen, vännerna, resor, ekonomi, träning, mat, inredning och skönhet.
5 Responses
 1. Det är en sann vardagslyx att börja morgonen med ett äkta tidningsexemplar (jag läser oftast bara nätupplagorna).

  Självklart saknar jag både pojkvän och huset. Han har renoverat och grejat en massa nu när jag är borta så det skall verkligen bli spännande att komma hem och se resultatet.
  Förstår att du är lite hussugen också, men har ni bestämt er vart ni vill bo än?

  Kram

 2. Håller med när det gäller orättvisa mot barn. Men i detta fallet är inte detta unikt för den förskolan i Uppsala. Jag har arbetat på förskolor som tillämpat samma regler. 15-timmarsregeln finns för att barn till arbetslösa och föräldralediga ska få vara med i den pedagogiska verksamheten, inte för att bli passade och utfodrade, som många föräldrar gärna vill eftersom det blir smidigare för dem.

  Det är ju inte så att pojken får gå undan när de andra äter, han går ju hem innan. Jag förstår helt och hållet förskollärarna och kommer han kl åtta äter han förmodligen frukost på förskolan och får ta del i matsituationen där. Så egentligen tycker jag inte föräldern har något case här, hon vill bara att hennes unge ska ha ätit så hon slipper fixa det. Kalle Knutssons kommentar på artikeln är klockren, resten är helt ute och cyklar och har ingen aning om vad verksamheten går ut på.

 3. Svartbäckens ros – den var ny 🙂 Och fin!

  Mysig morgon. Jag brukar också vara bra på morgonmys, men med annan tidning.

  SV: Vi väntar och väntar och väntar på något gott hoppas jag 😉

  KRAM

 4. jag saknar verkligen en morgontidning! vi hade UNT förut, men vi har inte riktigt haft råd att förnya prenumerationen (studentekonomi… ) att läsa nyheter på internet blir inte riktig samma sak!

  tre-för-två glasögonen har jag köpt på direkt optik tror jag! himla bra erbjudande
  det finns tre friskis och svettis i uppsala, en som ligger lite utanför stan (ultuna), en som ligger i ekeby och den tredje som jag går på ligger i fålhagen! jag tycker friskis är helt ok här i uppsala, men det är ju stor skillnad om man jämför med typ sats som har mycket mer pass. men jag brukar gå mest på vanliga medelpass och ibland afro-dans så jag är nöjd!

  hoppas allt är bra med dig!

 5. Ja, helt plötsligt står man där och är vuxen, precis som det står i tidningen. För mig handlade det om att bli vuxen när jag var på mitt första föräldramöte – och när jag var hos läkaren med min son när han slog ut tanden! Åh. 🙂

Leave a Reply

Nya referenser

fixelius

Arkiv