Nu bor vi verkligen inte i Alingsås längre

I fredags var det dags. Vädret var på vår sida. Henrik, jag och väskorna for i mammas bil, med sommardäck, mot Alingsås. Där försökte vi först plocka vuxenpoäng genom att själva försöka sätta på ett släp på pappas bil (med vinterdäck). Det gick sådär.
Jag försökte, Henrik stoppade.
– Neeej! Vi måste tänka först, så det blir rätt, sa han medan jag drog i det mesta man kunde dra i (med mitt byta-vardagssysslor-reportage färskt i tankarna, där tjejen ska testa allt typiskt manligt med bilar och så – skillnaden för oss är att mannen H inte heller kan).

När första signalerna gick fram till livlinan pappa kom snäll man fram.
– Behöver ni hjälp?
– Jaaaaa!
Medan han snitsigt fixade på allt sa han:
– Jag trodde först du jävvlades med henne.
Han sa det på bred västgötska och menade att Henrik stod mest med armarna i kors och jag försökte.

Sedan kavlade vi upp ärmarna med våra fina vänner och de-bästa-grannarna-man-kan-ha och bar ner vårt Alingsåshem i kärran och åkte till Herrljunga med alla möbler där kära föräldrar lånar två rum till oss och våra ägodelar. Snäll bror hjälpte till och bar. Tack alla.

Lördag var sex timmar flyttstäd. Satan vad tråkigt. Men, nu är det klart. Och vi fick njuta på lördagskvällen med trerätters, kortspel, brasa och tv i sköna soffan hos fina föräldrar.

Mamma och jag passade även på att fnissa och flamsa så jag fick ont i magen av skratt. Och mamma duckade av skratt!

About the author

Driver Maja-Stina AB och har bloggat här sedan 2010. Det blir en hel del jobb, men även de största intressena – familjen, vännerna, resor, ekonomi, träning, mat, inredning och skönhet.
4 Responses
 1. Hur känns det att ha lämnat Alingsås på riktigt? Trivs ni bra i Uppsala nu när ni haft tid att bo in er ett tag?
  Skall hålla utkik i Aftonbladet under morgondagen 🙂
  Kram

 2. Mimmi

  Ah va duktiga ni har varit Maja och Henrik!! Onskar vi kunde har hjalpt er sasom ni har hjalpt oss!! Mysigt med bilder fran Herrljunga. Tanker pa forra julen nar vi lagade sa mycket mat och myste. Ser att de fina jul-ljusen hanger i mammas fonster. Underbart! Nu sitter vi i receptionen och vantar pa transferbussen till flygplatsen. Det ar otroligt varmt. Svetten rinner nu nar man har tagit pa sig vanliga klader igen:) Snart hors vi live. Langtar efter er! Puss och kram….

 3. Det är så himla härligt med sådana skratt!!

  Min svärmor ställer sig med benen i kors och händerna på knäna när hon skrattar som mest, då håller hon på att kissa på sig! Min man gör det inte bättre genom att härma henne och tjuta lika högt, bara för att jävlas…;-)

 4. SV: Jag har fortfarande en termin kvar i skolan när jag kommer hem från Paris…sedan får vi se vad som händer, framtiden är för tillfället ett enda stort frågetecken. Vet inte om jag vill fortsätta plugga eller börja jobba…i sådana fall med vad. Får ta mig en rejäl funderare under jullovet.

  Kram

  PS! Hus i Alingsås låter väldigt fint 🙂

Leave a Reply

Nya referenser

fixelius

Arkiv