I dag kan vi läsa vilka som är nominerade till Sveriges Radios Romanpris 2011. Jag har min favorit.

Kristina Sandberg med boken Att föda ett barn. Jag har inte ens läst den, men jag har läst hennes andra böcker. Jag slukade dem sommaren 2004.

2004 var jag i Kungälv på en veckas skrivarkurs. Då var hennes man Mats kursledare. Och jag började läsa hennes böcker: I vattnet flyter man, Ta itu och Insekternas sång.
Jag skrev ett kort eller brev efteråt och tackade för läsupplevelserna. Sedan fick jag svar!

Minns att ett brev med fin handstil låg på hallmattan i Kalmar. Jag blev så glad. Det ligger nog sparat i Herrljunga. Det ska jag plocka fram i jul och läsa igen.

Nu hoppas vi att hon vinner. Och jag ska önska mig Att föda ett barn i julklapp.

Nu har jag även svarat på Ellinors awardfråga – om favoritförfattare. Sandberg är en, likaså Roslund och Hellström (läste nyss ut deras otäckt bra och gripande Box 21) och Stieg Larsson (med hans trilogi). Fast det finns många fler favoriter.
Jag ska även fråga vidare fem (känns som kedjebrev det här) och då frågar jag: Cecilia, Mia, Martina, Ingrid och Sanna – era tre favoritförfattare? Vad har de skrivit? Och skicka vidare.

Fotograf: Maria Annas.

About the author

Driver Maja-Stina AB och har bloggat här sedan 2010. Det blir en hel del jobb, men även de största intressena – familjen, vännerna, resor, ekonomi, träning, mat, inredning och skönhet.
10 Responses
 1. Åh, kul! & lite svårt att välja, men:

  1) Gabriel García Márquez, för bland annat ”Kärlek i kolerans tid”.
  2) Michail Bulgakov, för ”Mästaren och Margarita”.
  3) Haruki Murakami, har nosat lite på denne författare och gillar vad jag än så länge upplevt, ska läsa ”Kafka på stranden” när jag är på stranden. Snart.

 2. Skall lägga in en STOR beställning av böcker när jag kommer hem. Noterar detta namn då det fram tills idag var okänt för mig.
  De andra två (tre) författarna känner jag dock mycket väl till och gillar dem verkligen!

  Kram

 3. Ååå då ska jag rota fram mina favoriter i bokhyllan 🙂 Dock verkar Ellinor ha tagit två av mina favoriter redan: Anna Gavalda och Paulo Coelho. Men finns så många bra!

  Kram!

 4. Sv; Söta ni, jag håller alla tummar för att ni hittar lägenhet! Vart söker ni?

  Julkonserten närmar sig med stormsteg, premiär nu på lördag. Tjohoooo! Ska bli spännande och se om det kommer mer folk detta året jämfört med förra.

  Jag bor i huset brevid skohuset (byggekonomen). Längst upp närmast ica. Saknar dig!

  Kram!!!

Leave a Reply

Nya referenser

fixelius

Arkiv