Vi har joggat i dag. Det gick bra – vi hittade hem. Det gick inte lika bra förra lördagen. Då hittade vi inte hem.

När det är ett nytt område brukar jag köra principen: halva tiden åt ena hållet, ta en parallellgata och spring tillbaka hem. Raka vägen.
Men på något sätt blev det fel. Och jag ville inte erkänna att vi var helt borta i det nya området.
– Vet du var vi är? frågade Henrik flera gånger.
– Mmm.
Eller inte.

När vi väl frågade några, var vi 40 minuter hemifrån.
– Vi går, sa jag.
– Jag fryser. Vi blir förkylda. Det är inte värt det. Vi tar en taxi.
– Nej.
– Jo.
– Nej.
– Taxi – nu.

Jag tvingades fråga okänd tjej om att låna hennes telefon (jag tycker det känns… fult). Ringa taxi. Hoppa in i taxi i löparkläder med reflexväst och allt. Inte ärligt berätta för taxixchauffören att vi inte har pengar på oss, H: ”vi springer ju ändå upp och hämtar sen”. Inte berätta att vi sprungit vilse, då vet jag att H himlar med ögonen.

Så i första korsningen frågar taxichauffören:
– Ska vi ta höger eller vänster?
– Inte en aning. Vi har sprungit vilse, får jag faktiskt lov att säga då.

Det sägs ju att löpning är så billig träning. Men det beror på hur du tar dig hem.

I dag gick det bra, förutom att jag föll handlöst på isfläck mitt bland folk.
Du vet liksom aldrig var du hamnar.

About the author

Driver Maja-Stina AB och har bloggat här sedan 2010. Det blir en hel del jobb, men även de största intressena – familjen, vännerna, resor, ekonomi, träning, mat, inredning och skönhet.
7 Responses
  1. Haha, så det kan gå 🙂 Med tanke på det kyliga vädret var det nog ett mycket klokt val.
    Hoppas att resterande del av lördagskvällen blir till belåtenhet och att en fin söndag följer på det!
    Stor kram

  2. Såp det kan gå, jag gillar inställningen Maja, vilse? säga sanningen till taxis? vi har inga pengar med oss? Tur att det gick bra, vart springer ni nästa gång?
    Kom ihåg att när jag sprang Gbg-varvet tog jag med mig visa kortet ifall jag behövde åka taxi hem, pga ork Kram Håkan

  3. Hihi, vilken rolig historia! Jag hade lätt tagit taxi! Vilket får mig att tänka på när jag blev såååå full efter en kväll ute i Göteborg under friidrotts-VM -95. ”Nä men…här bor vi ju inte!! -Jo, Cissi det gör vi visst!! – Näääää, vi bor på den andra gatan!!!” (Syster ville inte visa chauffören var vi bodde men jag avslöjade henne…..) 😉

  4. HA, ha! Vad jobbigt att inte kunna hitta hem efter en joggingtur! Är det kanske därför jag inte joggar? ä, det är för att jag inte orkar och att jag behöver någon som pushar mig. Jag vill gärna komma igång med löpning, men jag vet inte hur. Har du några bra tips? Skönt att ni kom hem tills slut. Ta med er en karta nästa gång. 😉

Leave a Reply

Nya referenser

fixelius

Arkiv