I går döptes Sven i Linnés Hammarby. Målet var ju strålande sol och dop under äppelträden. Men ösregn gick också bra – då var vi inomhus i Linnés östra flygel. Det var så fint uppdukat i två små rum. Ett för dopakten och ett för middag.

Det blev ett litet dop, tio vuxna – och så Sven och Majken. Bästa prästen Christina döpte Sven, vi sjöng två psalmer och så avslutade Ted, Mimmi och Henrik med gitarr och sång. Så vackert!

Efteråt chillade Sven med morbror:

Majken var söt som en karamell:

Efteråt körde vi familjefotografering. Familjen Skarstedt:

Family Fransson:

Och nedan är Sven med gudföräldrarna Matilda och Mattias – och Majken. De har varit så fina mot oss. Bästa stödet när vi väntade på Sven – och efteråt!

Maten som Triller Mat & bröd stod för var fantastiskt bra. De hade gjort en egen Sven-meny med massa godsaker!

Och så fick mamman öppna hur många fina paket som helst.

Matilda och Mattias hade varit så kreativa och tecknat oss – familjen Fransson-Skarstedt. Även lille apan Vidar fick vara med. Matilda, barnboksillustratör, gjorde första teckningen och hennes käre sambo tecknade av. Visst kan han extraknäcka som illustratör han också?

Vilken fin dopdag! Tack alla!

About the author

Driver Maja-Stina AB och har bloggat här sedan 2010. Det blir en hel del jobb, men även de största intressena – familjen, vännerna, resor, ekonomi, träning, mat, inredning och skönhet.
6 Responses
 1. Oh, så fint! Vädret rår vi inte över, men sådana där speciella dagar brukar det faktiskt inte gör så mycket. Ni verkar ha fått en väldigt fin dag i alla fall.
  Fina presenter fick ni/Sven också- älskar illustrationerna! Vilken fantastisk doppresent.
  Kram

 2. Finaste dagen, ni är underbara! Och vi är så glada att ha er! (Och jag skrattar fortfarande åt Mattias tecknade Henrik-öra). Största kramen!

 3. Eva Engberg

  Hej! Vi pratade barndop med morfar Thomas som berättade om fina teckningar av barnboksillustratör med härmande sambo, ni kan se själva sa han och det har vi nu gjort. Så fint och speciellt, fin är han Sven också, äpplet faller inte långt från päronträdet … eller hur? Tack för titten! Hälsningar Eva och Hasse

 4. Maja-Stina

  Åh, stort tack, Eva och Hasse! Vad kul att ni kikade in här.
  Och snart blir det Horla för oss! Underbart.
  Hoppas allt är fint med er!

Leave a Reply

Nya referenser

fixelius

Arkiv