Minns ni tårtkalaset som jag och Henrik hamnade på i juli?
Lisa och Markus hade fixat tårta efter underbar middag och receptet efterfrågades. Här är det:
Chokladbrownie med hallonmousse
1 ½ dl valnötter
1 ½ dl hasslenötter
100 g mörk choklad
100 g smör
2 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 dl vetemjöl
2 dubbeldajm
5 dl vispgrädde
4 ½ gelatinblad
7 dl hallon
2 ½ dl strösocker
Drygt ½ msk vaniljsocker
3 ½ dl matlagningsyoghurt
4 passionsfrukter
* Värm ugnen till 200 grader. Rosta nötterna i 10 minuter och hacka dem grovt. Smält ihop smör och choklad. Blanda i nötterna.
* Vispa ägg, socker och vaniljsocker i en annan bunke. Rör i bakpulver och vetemjöl.
* Vänd ner chokladblandningen och den krossade dajmen. Baka i springform 8-10 minuter. Låt svalna.
* Vispa grädden. Blötlägg gelatinbladen. Mixa hallon, strösocker och vaniljsocker till en puré. Blanda med yoghurten.
* Smält gelatinet. Rör ut lite av hallonmixen i den. Vänd till sist ner resten av hallonmixen och till sist grädden.
* Häll blandningen över chokladbottnen och ställ formen i kylskåp i minst 2 timmar – helst längre.
* Servera med passionsfrukt i klyftor.
Kanske på en tisdag också? 🙂
Oj nu blev jag hungrig…
Oh, jag vill också kunna baka! Nog för att det finns många delikatesser att köpa i de söta små bagerierna här, men det är ändå något speciellt med hembakat.
Kram