svinnlandet-boktipsMitt mål är att läsa minst en bok i månaden. Här är novembers snabbt utlästa bok: Svinnlandet av Uppsalaförfattaren och journalisten Andreas Jakobsson. Den handlar om matsvinn, dumpstring och är en skrämmande inblick i hur det ser ut i mataffärernas containrar – där enorma mängder mat slängs.

Jag kommer inte att bli en dumpstrare. Då jobbar du nattetid och jag är alldeles för rädd om sovtimmarna. Men – jag har blivit väckt i min tro på bäst före-datum. På senare tid har jag i och för sig ofta ”gått över tiden” med varor. Vågat dricka gammal mjölk och så vidare. Och – efter att ha läst boken åt jag tre veckor gammal filmjölk. Vad sägs om det?

Suveränt bra bok och den är så bra för att Andreas Jakobsson är så personlig. Det känns verkligen som att du är med honom och de andra dumpstrarna där i natten.

Årets bokjulklapp!

Ur SvinnlandetGanska nöjd när jag, redan inför boken, kunde pricka av alla fem tipsen. Jag gillar inte att kasta…

About the author

Driver Maja-Stina AB och har bloggat här sedan 2010. Det blir en hel del jobb, men även de största intressena – familjen, vännerna, resor, ekonomi, träning, mat, inredning och skönhet.

Leave a Reply

Nya referenser

fixelius

Arkiv