Här är Henrik med en av dagens listor. En packlista. Där stod vad som var prio ett att packa till Uppsala.
De sakerna gick snabbt att packa ned. Sedan skulle resten av hemmet packas…

Det tar tid att packa. Du har en sak framför dig, du värderar: Ska den till Uppsala? Ska den magasineras? Måste den till Uppsala? Eller slängas? Har jag egentligen använt den under det senaste året?
Varje sak. Och det går inte att rådfråga Henrik. Han kör ett standardsvar:
– Släng.

Vi hade nyss en guidad tur i vår fina trea, som vi snart ska lämna.
Jag var guiden. Henrik den guidade. Och han antecknade. 😉 Bäst så eftersom han ska vara ensam med alla saker i två timmar i morgon. Och det kan lätt slängas en påse som inte var tänkt att slängas.

– Vad ska du med den här till?
Den frågan ställdes alldeles n-u.
Och han höll en betydelsefull lykta.
Hälften av energin går åt till att övertyga.

Så här satt han i morse. Räknade med hela händerna. Just här räknar han hur många stora saker som har tillkommit sedan han blev tillsammans med mig. En säng, en schäslong, ett vitt matbord, vita byråer…

Och jag tror att han tänkte, innerst inne, att den tioende saken (tummen som just där är infälld) är: kärlek. A very big thing.

About the author

Driver Maja-Stina AB och har bloggat här sedan 2010. Det blir en hel del jobb, men även de största intressena – familjen, vännerna, resor, ekonomi, träning, mat, inredning och skönhet.
4 Responses
 1. Gillar verkligen att det står kaffemugg (?) högst upp på listan 😉
  Det är inte lätt det där med att slänga/sortera…Jag slänger nog gärna men ångrar mig ofta i efterhand. Bättre att spara med andra ord.
  Kram

 2. Jaa, kärlek är en big thing 🙂 Jag har också mentalt börjat förbereda mig för flytt. När du får tillfälle vill jag tipsa dig om att du fått en award på min blogg – en award om varma tankar.

  kram

 3. haha jag är också en riktig släng-människa! Det är dumt egentligen, jag har slängt mycket som jag ångrat sen/letat som en tok efter och aldrig hittat… Snygga bilderna va!

  Vi bor i en studentlägenhet på Kapellgärdet! Men snart så måste vi också börja planera för en flytt, vi är ju snart klara med våra utbildningar! Hur länge får ni ha lägenheten i Svartbäcken? Jag har hört att det är ett bra område, lugnt men ändå nära till stan 🙂

 4. Annica Korpås

  Just nu tycker jag Henriks tumme är viktigast, om den är KÄRLEKEN. Saker och prylar vad är det? Inget jämfört med hans tumme. Kram Moster A

Leave a Reply

Nya referenser

fixelius

Arkiv