Mamma och pappa var tidiga. De insåg redan 1983 att Maja skulle bli poppis. Bra där!

Eller egentligen var det mormor. Mormor gillade Maja. Hon fick Ted (som ju egentligen heter Ted-Joel, ende i Sverige ) till att gilla Maja och när han började kalla mig för Maja, var det svårt för mamma att hålla fast vid namnförslag ett: Petronella.

Och för att sejfa (”om du inte hade gillat Maja, kunde du ta Stina”), så valde de ett dubbelnamn. Maja-Stina.
Det kanske blir mest poppis 2110.

About the author

Driver Maja-Stina AB och har bloggat här sedan 2010. Det blir en hel del jobb, men även de största intressena – familjen, vännerna, resor, ekonomi, träning, mat, inredning och skönhet.
7 Responses
  1. Det är alltid lika roligt att läsa dessa sammanställningar av ”årets namn”. Mycket gammalt som kommer tillbaka och man ser lite hur det går hand i hand med övriga trender i samhället.
    Kram

  2. Pappa

    Får jag fylla i med att din mormors mor hette Maja? Maja Andersson. Schysst namn. Och din farmors mor hette Ellen Emerentia. Så vi hade att välja på. Men visst är det lite skön vintagekänsla på dagens Elsa, Astrid (farmor), Ella (ditt gudbarn), Sven (som morfar). Jag var inte precis stolt över att heta Gustav Paul Thomas i början av 60-talet. Men det är jag nu, mina namn har kommit ikapp mig.

  3. Pappa

    Tack, lilla gumman. Hade jag hetat Sixten Paulsson hade jag antingen varit uteliggare eller möjligtvis författare i dag. Eller både och?

Leave a Reply

Nya referenser

fixelius

Arkiv