En känsla av Oslo – och hejdå Horlahuset

Jag får sån Oslokänsla när jag sitter här med fönstret öppet. Den lite kyligare luften (är hösten här?) strömmar in. Solen skiner nånstans, den syns inte för alla höga hus. Och folket söndagsspatserar nöjt utanför. Så minns jag söndagar i Oslo. Bondegatan är likt Brugata.

Jag ska sminka bort lite skavanker, snöra på mina promenadskor och gå så långt jag hinner under en halvtimma åt vänster. Sen välja en parallellgata och gå tillbaka åt höger. Ska se lite mer av söder.

Annat? Horlahuset har dött. This is a minne blott (men snart kommer något nytt, snyggt):

About the author

Driver Maja-Stina AB och har bloggat här sedan 2010. Det blir en hel del jobb, men även de största intressena – familjen, vännerna, resor, ekonomi, träning, mat, inredning och skönhet.
8 Responses
 1. Tack så mycket, önskar dig detsamma i den kungliga hufvudstaden 😉

  Det är tyvärr inte min hand, mina är inte så välvårdare och fina :p

  Japp, dricker i stort sett bara öl. Drinkar ger mig magkatarr och cider är alldeles för sött. Men lär jag mig dricka vin har jag ju något mer att välja på!

  Ah, typiskt! 😉 Vem är det? Jag är ju nyfiken!

 2. Det är ett lite liknande projekt vi ska ta oss an framöver. Som att ert Horla-hus ska bli ett nytt sådant. Det är därför jag måste bli Ernst Kirchsteiger och gilla det 🙂

  kram kram

 3. jag vill också sitta i en lägenhet på söder och titta på söndagsstrosande människor! 🙂 lät mysigt!

  haha, jamen eller hur! det där är en sån fråga som man liksom ALDRIG ställer, förens kanske i 9:e månaden.. hehe! så, det var tur för henne att hon hade rätt! 😉 (men jag publicerade inte kommentaren förens efter att jag lagt upp mitt gravid-inlägg senare! haha!)

 4. Västkustsallad är mums! Speciellt på köttbullar, mos och lingon! 😀

  Jag fuskade och googlade 😉 Oskar hade inte heller varit fel att ha som granne annars 😉

 5. SV: Jepp. Det finns en tomt, men inget hus på den än. Eller ja en liten ”lillstuga”, som funkar ett tag, men ett fritidshus ska det bli 🙂 Så nu letar vi efter det perfekta objektet att bygga. Skitsvårt är det. Jag skulle gärna bygga in lite av Hälsingland här i väst, men vi får se 😉

 6. Tack 🙂 Japp, det är jag och ”Farbror Vit” när vi värmde upp för tävling förra helgen. Den blev dock total katastrof, men vi peppar om och kommer igen!

 7. SV: Det är den tomten där vi tidigare har hängt och ”sommarstugat”, eller snarare en avstyckad del av tomten som blivit Olas. Hällebäck it is två mil från Lysekil ungefär tror jag…

 8. Härligt (och märkligt) att två så skilda platser ändå kan påminna om varandra. Det är mysigt när gamla minnen väcks till liv.
  Vad är nu planen för hösten? Blir du kvar i Stockholm?

  Kram

Leave a Reply

Nya referenser

fixelius

Arkiv