Fika med fina Matilda – och första dagen själv på nya jobbet

I dag träffades Matilda och jag, för fika på Kafé Kardemumma.
Ni kanske minns att jag gjorde hemma-kontor-reportage hos Matilda i augusti? Det var mitt allra första besök i nya hemstaden. Då visste jag inte att det skulle bli Uppsala. Och jag visste inte hur jättetrevlig Matilda är, men jag antog det efter att ha läst hennes fina blogg.

Vi hade massa att prata om!

En latte och chokladboll mättare cyklade jag hemåt på denna fina höstgata:

Det är faktiskt ”vår” gata, som börjar mitt i stan, fast vi bor nästan 100 nummer bort.
Jag hade tänkt höstfota, lite löv och så, men det blev kallt om fingrarna, så jag trampade på.

Jag har haft en frilansdag, men i går var det solo-premiär på Unt:s webbredaktion. Jag, allena, skulle rodda.

När jag har gått bredvid har det varit väldigt lugnt när jag har ringt polis, räddningstjänst, nästa polis och nästa räddningstjänst – länet runt.

I går var det inte lugnt. I går hände allt.
Två försvunna män, varav en hittades död, tre trafikolyckor, fyra inbrott och en man som föll.

Klockan 23 kändes det som om jag hade åkt runt i en torktumlare (men inte nyhetstorr), jag kom ur tumlaren, lite rosig på kinderna och undrade var åtta timmar hade tagit vägen.
Så ska ett jobb vara. När du tittar på klockan är det inte för att tiden går lååångsamt, utan för att du ska hinna allt. Det gillar jag.

About the author

Driver Maja-Stina AB och har bloggat här sedan 2010. Det blir en hel del jobb, men även de största intressena – familjen, vännerna, resor, ekonomi, träning, mat, inredning och skönhet.
7 Responses
  1. Hej!
    Nej, jag känner inte Lisa, men vet ”vem” hon är! Hon är något år äldre än mig och har en massa för sig 😛 Väldigt duktig entrepenör! 🙂

    Så det är Uppsala som är din nya hemstad, kul! Jag har bara varit dit en gång, den verkar mysig! Funderar på att försöka hitta jobb och flytta dit, det är ju lagom och resa till Sthlm om man inte skulle hitta något jobb i Uppsala! 🙂

  2. Vackert.
    Hösten verkar äntligen ha kommit hit till Paris också. Vi gick från 25 till 15 över en natt. Vinden är nu härligt krispig och solen lyser fortfarande – helt underbart med andra ord!

    Kram

Leave a Reply

Nya referenser

fixelius

Arkiv