Kallad både fröken och hjärta

Jag kunde inte förmå mig att köpa mat-ingredienser på Ica Nära efter jobbet, gå hem, laga mat, sitta inne i hettan och bli mätt i min ensamhet.

Så jag tog mina goda bok, gick till en restaurang med uteplats i solen på Skånegatan och beställde ceasarsallad och ett glas vitt. Tänkte att det är jag och farbrorn till höger som är ensamma här. Men vi hade mycket att iaktta.
Jag iakttog farbrorn som påminde så om farfar. Likadan marinblå kofta, vita hår, han gick också med korta hasande steg (farfars härmade jag i smyg) – och lika snälla ögon.

Ögonen såg jag extra noga när han skulle gå. Han sa:
– Lilla fröken, kan du tala om för mig vad det är för dag?
Jag som sjungit ”vad är det för en dag, är det en vanlig dag?” hela helgen, fick fundera.
– Jo, det är måndag.
– Tack snälla hjärtat. Du får ha en trevlig måndag!

About the author

Driver Maja-Stina AB och har bloggat här sedan 2010. Det blir en hel del jobb, men även de största intressena – familjen, vännerna, resor, ekonomi, träning, mat, inredning och skönhet.
5 Responses
 1. Man blev ju liksom väl till mods av det här inlägget. Like it! Klart man ska sitta på uteservering när det är sommar. Även om jag då fick hålla mig borta från solen igår 😉

  KRAM

 2. Dessa ljuva sommarkvällar är allt för underbara för att spendera inhoms – ut, ut, ut! Låter ljuvligt att få avnjuta kvällsmaten på en uteservering.

  Tusen tack för dina fina ord du lämnar hos mig – jag blir alltid lika glad.
  Någon radiopratare blir jag nog dessvärre aldrig. Tycker det är väldigt jobbigt att höra sin egen röst 😉 Men man vänjer sig kanske då man arbetar med det?

  Kram

 3. Underbar bild och underbart inlägg. Jag går gärna och fikar själv, sitta med en kaffe och en tidning på någon uteservering är hur mysigt som helst!

  Ja, eller hur, enkelt, snabbt och billigt! 😉 Hoppas du hittar nya snart, man kan inte leva utan solglajjor.

  Ja det är riktigt kul. Jag läste mycket när jag var yngre, men nu har jag varken tid eller ro att göra det, så som plugg är det perfekt!
  Det tycker jag absolut du ska göra! 🙂

Leave a Reply

Nya referenser

fixelius

Arkiv