Nu är finaste mormor i himlen

I går somnade vår fina, lilla mormor in. Klockan 14:38 tog hon det sista andetaget.

Det gör så himla ont att hon är borta. Hon var en så otroligt vacker och stark människa som alltid fanns där. Hon har klarat av så mycket genom livet.

Som tur var hann jag till sjukhuset i Borås så jag fick träffa henne en sista gång. Jag hade ju planerat att åka dit på fredag, köpa lite choklad, krama och pussa på henne och prata om allt som hänt sen vi pratade sist.
Nu blev det inte så, men som tur var hann jag dit och hon hann säga hejdå ordentligt till alla sina fyra barn.

Det jobbigaste nu är att inte kunna spontanringa henne som jag alltid gör. Prata med henne i telefon. Eller fika och sticka ihop.

Men vi får minnas alla fina stunder som vi har haft tillsammans med henne.
Alla kortspel, alla efter-skolan-stunder, alla gånger vi har delat gästsängar ihop, alla småpromenader, alla fikor, alla tv-stunder, alla vykort, alla dagböcker jag fått, alla stickstunder, alla pratstunder, alla torsdagseftermiddagar i gymnasiet när jag var där och åt underbar mat, alla somrar, sista julen – och all kärlek.

Vi saknar dig, lilla mormor, så det gör ont.

About the author

Driver Maja-Stina AB och har bloggat här sedan 2010. Det blir en hel del jobb, men även de största intressena – familjen, vännerna, resor, ekonomi, träning, mat, inredning och skönhet.
19 Responses
 1. Henrik

  Otroligt fint skrivet. Med tåriga ögon sänder jag pussar och farväl till finaste Eivor som har det finaste barnbarnet.
  //Favoriten

 2. Vad ledsen jag blir för din skull, men samtidigt glad att du fått uppleva så mycket med henne och att du kommer att minnas så mycket av din mormor! Kram.

 3. Kusin Johan

  Fina ord, Maja! Hon var verkligen en fantastisk människa och världens bästa mormor. Hon hade alltid tid för oss barnbarn. Kram!

 4. Annica Korpås

  Älskade lilla Maja vad fint du skrivit om Mamma, Hon var världens BÄSTA för många och vi saknar henne verkligen så det gör ont. Kram Moster A

 5. Jag blir alldeles tårögd när jag läser dina ord och ser de vackra bilderna.
  Skönt att ni fick ett sådant vackert avslut och att du har så många vackra minnen kvar.
  Kram

 6. Älskade vän! Jag har helt missat detta. Beklagar verkligen. Av bilder och berättelse förstår jag att hon var en riktigt vacker människa, som säkerligen alltid kommer vara en stor del av dig. Minns henne precis så dom du gör så kommer det onda kännas lättare med tid. Största kramen från M&M&S.

 7. Jag får tårar i ögonen. Älskade mormor. De har en alldeles speciell plats i ens liv. Din mormor såg ut att vara en mycket vacker och godhjärtad människa. Ta vara på alla vackra minnen hon har givit dig. Kramar till dig

Leave a Reply

Nya referenser

fixelius

Arkiv