Promenadrundan runt sjön Gerdsken är världens bästa runda. Jag gick den ikväll och det var så varmt, kvällssoligt och så vackert, så det gjorde ont. En sjö av vitsippor som doftade ljuvligt. Vattnet så rogivande. Men jag gick med tårar i ögonen, för jag lyssnade samtidigt på P3 Dokumentär om branden på M/S Scandinavian Star (mp3-fil). Otroligt sorgligt. Otroligt välgjort av Sara Lundin.

När jag kommit en bit däruppe i skogen såg jag två kvinnor framför mig och även om jag tryckte skosulorna extra hårt i trädrötterna så hörde de mig inte. Jag visste att jag skulle skrämma dem. Jag vet hur skrämd jag själv blir. Och när jag är precis bakom vill jag förvarna och säger:
– Nu kommer jag här. Bli inte rädda.
Åh herregud, vad de – och jag! – skuttade till. Men vi skrattade snabbt och de klappade om mig.
– Att lilla du kan skrämmas så.

Jag stannade min mp3 innan min ”omkörning” och när jag hade gått förbi och tryckte igång den igen, säger radiorösten:
– Och alla tre studsade till av rädsla.
Otäckt tajmat.

About the author

Driver Maja-Stina AB och har bloggat här sedan 2010. Det blir en hel del jobb, men även de största intressena – familjen, vännerna, resor, ekonomi, träning, mat, inredning och skönhet.
1 Response

Leave a Reply

Nya referenser

fixelius

Arkiv