Av alla städer vi har flyttat till har Uppsala varit den mest generösa. I alla fall om vi räknar välkommen-presenter.

I Fjällbacka fick vi ett brev. I Alingsås likaså, plus de vanliga rabattkupongerna som sitter fast med en grön nyckel i plast som går att använda som nyckelknippa (gör någon det?). Göteborg var inte bättre.

Men i Uppsala får du en papp-påse med lite olika saker. Till exempel disktrasan med Linné ovan, som invigdes idag. Lite kul att blöta ner honom.
Och han blev alltså 71 år. Det var väl rätt mycket på 1700-talet? Var det växterna som gjorde det?

Det fanns mer i påsen, till exempel drinkbiljett, gratis träning, parkeringsbiljetter, gratis UNT (som vi redan har).

Men, nu är det dags igen. F-l-y-t-t. Jag tog faktiskt händerna för ansiktet när vi fick veta. SÅ kul är det inte att flytta. Men bor du i andrahand är flyttrisken stor.
Ny bostadsjakt är igång. Inom Uppsala.

About the author

Driver Maja-Stina AB och har bloggat här sedan 2010. Det blir en hel del jobb, men även de största intressena – familjen, vännerna, resor, ekonomi, träning, mat, inredning och skönhet.
7 Responses
 1. Vad trevligt med en välkomstpåse! Kan inte minnas att vi fick det när vi flyttade till vårt hus men det är i och för sig några år sedan nu!
  Lycka till!

 2. tjusig trasa! jag minns när vi fick vår påse, var också lite småimpad faktiskt! (fast ni fick finare, vi hade ingen trasa utan fick varsin svart t-shirt där det stod UPPSALA mitt på… herrstorlekar båda två.. hehe).

  tack ska du ha, ja jag tror det är bra att sänka kraven litegranna nu!

  spännande med förhandsvisningen idag för dig! jag vill också! men jag ska se på måndag då! 😉
  kram kram!

 3. Ja här med. Det är så jäkla tärnade på själen rent ut sagt. Jag får små sammanbrott lite då och då. Jag vill bara få en egen liten vrå. Den behöver inte vara stor bara den är min.

  Älska disktrasan btw! 🙂

 4. Nej vad segt med flytt igen! :/ Hoppas ni hittar nåt förstahandskontrakt nu, så ni slipper flytta på ett tag sen. Angående välkomstpaket fick jag strumpor när jag flyttade till Skara, hahah.

Leave a Reply

Nya referenser

fixelius

Arkiv