I samband med intervjuer kring boken har jag fått frågan om det blir någon mer bok. Jag vill ju skrika: JA! Direkt. Men du vet ju aldrig – förrän boken faktiskt är skriven.

Nu hoppas jag verkligen att jag kan ta mig tid till bokskrivande under våren. Det är mitt mål. För det handlar ju om att ta sig tid.

Och för att ha någon att hålla i handen längs vägen (förra gången hade ju jag Lisa Bjärbos blogg), så har jag nu dammat av Elizabeth Georges Skriv på!

Jag köpte den för länge sedan, men har inte läst den ännu. Och trots att jag började i helgen med första trettio sidorna, så väntar jag nog lite till. Den ska verkligen vara min hålla-i-handen-bok, för tipsen kommer direkt. (Och jag vill inte ha för många att hålla ordning på.)

Första tipset: Lär känna dina karaktärer. Vad heter de? Hur ser deras ekonomi ut? Vad gör de helst på sin lediga tid? Hur många syskon har de? Vilken är deras favoritfrukost?

Allt det där ska jag skissa på tills startskottet går.

Varför Elizabeth Georg förespråkar att du ska börja med att lära känna karaktärerna?

skrivtipsSlutord: Schabloner.

Och nu ska jag sluta min arbetsdag och gå på middag med mina goda grannar, Issa och Kristina. GILLA!

About the author

Driver Maja-Stina AB och har bloggat här sedan 2010. Det blir en hel del jobb, men även de största intressena – familjen, vännerna, resor, ekonomi, träning, mat, inredning och skönhet.
1 Response

Leave a Reply

Nya referenser

fixelius

Arkiv